THE 5-SECOND TRICK FOR 10 AşAMADA TüP BEBEK

The 5-Second Trick For 10 Aşamada Tüp Bebek

The 5-Second Trick For 10 Aşamada Tüp Bebek

Blog Article

Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise, anne-baba adayının onayı alınarak bu embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır.

Bu aşamada, kadının hormonal ilaçlar alarak yumurtalıklarının daha fazla sağlıklı yumurta üretmesi sağlanır. Yumurtalıkların uyarılması, kadının vücudunun tepkisine bağlı olarak tedavi programı belirlenir ve ilaç dozajları ayarlanır. Bu süreçte, kadının sağlık durumu ve yumurtalık kapasitesi dikkatle değerlendirilir.

Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.

Elde edilen yumurtalardan gerekli olgunluğa ulaşmış olanları erkekten alınan spermler ile mikroskop altından mikroenjeksiyon dediğimiz yöntem ile döllenir.

Ancak daha karmaşık kısırlık vakalarında ya da birkaç aşılama denemesi başarısız olduktan sonra tüp bebek tedavisi önerilir.

Embriyolar iki hücreli aşamadan blastokist aşamasına kadar 2 ile five. Gün arasında herhangi bir gün transfer edilebilir. Sağlık Bakanlığı yönetmelikler ile 35 yaşından genç hastalarda ve ilk iki tedavi denemesinde bir adet embryo transfer edilmesini belirlemiştir.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertisementımı, e-posta adresimi ve Web-site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının PCOS engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.

Bu işlem için kadın ve erkek birlikte tüp bebek merkezine giderler. Yumurta toplaması hafif bir anestezi verilerek yapıldığı için anne adayının aç olması, son 6 saat besin ve sıvı almaması gerekir.

Yumurta toplama işlemi sedasyon altında yapılır ve birkaç saat sonra mikroenjeksiyon yapılır. Döllenmeden sonra embriyo, rahime ne zaman transfer yapılması gerektiğini belirlemek için dikkatle izlenir.

Yumurtaların alınması için özel olarak tasarlanan tıbbi bir iğne gardenımı ile yumurta içerisinde bulunan sıvının aspire edilmesi sağlanır.

İletişim sayfasında yer alan iletişim bilgilerimizi veya whatsapp hattımızı kullanarak randevu için bilgi alabilirsiniz.

İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların best olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.

Bu görüşmede çiftler tedaviye dair merak ettikleri soruları da doktoruna rahatlıkla yöneltebilir. Gerekli muayene ve tahlillerin yapılmasının ardından tedavinin ilk aşaması olan yumurtalıkların uyarılması ve yumurta gelişiminin takibine geçilir.

Daha sonra erkekten elde edilen Polycystic Ovary Syndrome sperm hücreleri laboratuvar ortamında yıkanarak en kaliteli sperm hücreleri toplanır.

Report this page